Наслов:

ВПЕЧАТЛИВА УМЕТНИЧКА СИНТЕЗА


Издадено на: 06.11.1974
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9984 | Страна: 10

Програма:
„Од грузиската народна лирика“ од Сулхан Насидзе и др.
Учесници:
Белградски гудачки квартет; Нана Хубитија - пијано; Тамаз Лаперашвили - бас-баритон

Клучни зборови:
1974 Белградски гудачки квартет Нана Хубитија Од грузиската народна лирика Сотир Голабовски Сулхан Насидзе Тамаз Лаперашвили

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат