Наслов:

ПОЧЕТОК ШТО НАВЕСТУВА УБАВИ ДЕНОВИ


Издадено на: 22.09.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 9939 | Страна: 14

Програма:
Опера „Риголето“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти: Воислав Куцуловиќ, Димитар Мариновски, Васка Биџова-Гајдова, Ѓорѓи Божиков, Марија Димитриевска; диригент: Александар Лековски

Клучни зборови:
1974 Александар Лековски Васка Биџова Гајдова Воислав Куцуловиќ Димитар Мариновски Ѓорѓи Божиков Јелица Тодорчевска Марија Димитриевска Риголето Џузепе Верди

Оригинален извадок: