Наслов:

ВИСОК УМЕТНИЧКИ ДОСТРЕЛ


Издадено на: 21.08.1974
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9907 | Страна: 9

Програма:
Соната во D-dur K311 од Волфганг Амадеус Моцарт, Соната во C-dur од Дмитриј Бортњански, Фантазија за 4 раце од Франц Шуберт, Соната бр. 5 оп. 53 од Александар Скрјабин, Соната бр. 4 оп. 29 од Сергеј Прокофјев.
Учесници:
Викторија Постникова - пијано; Генадиј Рождественски - пијано

Клучни зборови:
1974 Александар Скрјабин Викторија Постникова Волфганг Амадеус Моцарт Генадиј Рождественски Дмитриј Бортњански Сергеј Прокофјев Соната бр. 4 оп. 29 Соната бр. 5 оп. 53 Соната во C-dur Соната во D-dur K.311 Сотир Голабовски Фантазија за 4 раце Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат