Наслов:

НЕЗАБОРАВНО МАТИНЕ


Издадено на: 21.08.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 9907 | Страна: 9

Програма:
Соло-песни од Хенри Персл (Дојдете ветрови), Жан Батист Лили, Волфганг Амадеус Моцарт (Кога те оставам), Рихард Штраус, Петар Илич Чајковски, Петар Коњовиќ (Песната за младата була) и Стефан Гајдов (Сонатина). Хроматска фантазија и фуга од Јохан Себастијан Бах, Фантазија во G-dur „Скитник“ од Франц Шуберт.
Учесници:
Миомир Николиќ - бас, Србија; Снежана Анастасова - пијано Милица Шперовиќ - пијано

Клучни зборови:
1974 Волфганг Амадеус Моцарт Дојдете ветрови Жан Батист Лили Јелица Тодорчевска Јохан Себастијан Бах Кога те оставам Милица Шперовиќ Миомир Николиќ Охридско лето Песната за младата була Петар Илич Чајковски Петар Коњовиќ Рихард Штраус Скитник Снежана Анастасова Соло-песна Сонатина Стефан Гајдов Фантазија во G-dur Франц Шуберт Хенри Персл Хроматска фантазија и фуга

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат