Наслов:

ПРОДЛАБОЧЕНО И УБЕДЛИВО


Објавено на: 16.08.1974
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9902 | Страна: 9

Програма:
Соната бр. 2 во Es-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Соната бр. 2 во A-dur од Јоханес Брамс, Соната во c-moll бр. 3 од Едвард Григ
Учесници:
Евгенија Чутаева - виолина, СССР; Андреа Прегер - пијано, Србија

Клучни зборови:
Соната бр. 2 во A-dur Соната во c-moll бр. 3 Волфганг Амадеус Моцарт Јоханес Брамс Едвард Григ Сотир Голабовски Охридско лето 1974 Евгенија Чутаева Андреа Прегер Соната бр. 2 во Es-dur

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат