Наслов:

РЕДОК МУЗИЧКИ НАСТАН


Издадено на: 08.08.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 9894 | Страна: 8

Програма:
Црквена соната оп. 3 бр. 5 во d-moll од Арканџело Корели, Соната во G-dur оп. 3 бр. 1 од Леклер, Кончертанте од Волфганг Амадеус Моцарт, Интимни дијалози од Тома Прошев и дела од Сергеј Прокофјев и Бохуслав Мартину.
Учесници:
Виолинско дуо Гаврилска-Братоев; Љупка Хаџи-Георгиева - пијано

Клучни зборови:
1974 Арканџело Корели Бохуслав Мартину Волфганг Амадеус Моцарт Гаврилска-Братоев Интимни дијалози Јелица Тодорчевска Кончертанте Леклер Љупка Хаџи-Георгиева Охридско лето Сергеј Прокофјев Соната во G-dur оп. 3 бр. 1 Тома Прошев Црквена соната оп. 3 бр. 5 во d-moll

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат