Наслов:

НЕЗАБОРАВНА ВЕЧЕР


Издадено на: 07.08.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 9893 | Страна: 9

Програма:
Квартет во D-dur оп. 64 бр. 5 од Јозеф Хајдн, Квартет во a-moll оп. 132 од Лудвиг ван Бетовен
Учесници:
Камерен ансамбл „Глинка“, СССР

Клучни зборови:
1974 Глинка Јелица Тодорчевска Јозеф Хајдн Квартет во a-moll оп. 132 Квартет во D-dur оп. 64 бр. 5 Лудвиг ван Бетовен Охридско лето

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат