Наслов:

НАД ОЧЕКУВАЊАТА


Издадено на: 07.08.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 9893 | Страна: 9

Програма:
Дела од Ернест Квенек, Гералд Финци, Сари Јозеф, Леонард Бернштајн, Лудвиг ван Бетовен и Фредерик Шопен. Соната оп. 31 бр. 2 во d-moll од Лудвиг ван Бетовен, Скерцо во b-moll од Фредерик Шопен.
Учесници:
Вилко Варга - кларинет, БиХ; Изолда Амброжиќ-Милошевиќ - пијано, БиХ; Александра Романиќ - пијано, БиХ

Клучни зборови:
1974 Александра Романиќ Вилко Варга Гералд Финци Ернест Квенек Изолда Амброжиќ-Милошевиќ Јелица Тодорчевска Леонард Бернштајн Лудвиг ван Бетовен Охридско лето Сари Јозеф Скерцо во b-moll Соната оп. 31 бр. 2 во d-moll Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат