Наслов:

УШТЕ ЕДНА УБАВА ВЕЧЕР


Објавено на: 06.08.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 9892 | Страна: 5

Програма:
Суита за гудачи во три става од Арканџело Корели, Дивертименто за гудачи во F-dur КВ 138 од Волфганг Амадеус Моцарт, Камерна симфонија оп. 110 од Дмитри Шостакович
Учесници:
Белградски камерен ансамбл, Србија; диригент: Ангел Шурев; Киро Божиновски - флејта

Клучни зборови:
Арканџело Корели Дмитри Шостакович Јелица Тодорчевска 1974 Белградски камерен ансамбл Ангел Шурев; Киро Божиновски Суита за гудачи во три става Дивертименто за гудачи во F-dur КВ 138 Камерна симфонија оп. 110 Волфганг Амадеус Моцарт

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат