Наслов:

МУЗИКА БЕЗ ЕМОЦИИ


Издадено на: 06.08.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 9892 | Страна: 8

Програма:
Француска суита бр. 1 од Бох, Фантазија „Вандерер“ од Франц Шуберт, Балада оп. 23 бр. 1 од Фредерик Шопен, „За пијано“ од Клод Дебиси, Вариации на една тема од Паганини оп. 35 бр. 2 од Јоханес Брамс
Учесници:
Ерман Верда - пијано, Турција

Клучни зборови:
1974 Балада оп. 23 бр. 1 Бох Вариации на една тема од Паганини оп. 35 бр. 2 Ерман Верда За пијано Јелица Тодорчевска Јоханес Брамс Клод Дебиси Охридско лето Фантазија Вандерер Франц Шуберт Француска суита бр. 1 Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат