Наслов:

ИСПОЛНЕТИ ОЧЕКУВАЊА


Издадено на: 04.08.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 9890 | Страна: 12

Програма:
Адаџо за гудачи од Семјуел Барбер, Серенада за гудачи од Еуген Сухоњ, Суита во стар стил „Кола Брењон“ за гудачи и флејта, Илуминации за сопран и камерен ансамбл од Бенџамин Бритн
Учесници:
Камерен ансамбл на РТВ Скопје; диригент: Олдржих Пипек; Киро Божиновски - флејта

Клучни зборови:
1974 Адаџо за гудачи Бенџамин Бритн Еуген Сухоњ Илуминации за сопран и камерен ансамбл Јелица Тодорчевска Камерен ансамбл на РТВ Скопје Киро Божиновски Кола Брењон Олдржих Пипек Охридско лето Семјуел Барбер Серенада за гудачи Суита во стар стил

Оригинален извадок: