Наслов:

АФИНИТЕТ КОН СОВРЕМЕНИОТ ИЗРАЗ


Објавено на: 30.07.1974
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9885 | Страна: 7

Програма:
Три фрагменти од Витолд Лутославски, Три прелудиуми од Среботњак, Импровизација бр. 1 за соло флејта од Тома Прошев, „Ентракт“ од Жак Ибер
Учесници:
Никола Атанасов - флејта; Татјана Шопова - харфа

Клучни зборови:
Среботњак Татјана Шопова 1974 Три фрагменти Три прелудиуми Импровизација бр. 1 Тома Прошев Ентракт Димитрије Бужаровски Жак Ибер Витолд Лутославски Охридско лето Никола Атанасов

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат