Наслов:

НА ТРАДИЦИОНАЛНОТО НИВО


Издадено на: 28.07.1974
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9883 | Страна: 8

Програма:
„Токата“ од Фрескобалди, Концерт за виолина, обоа и гудачки оркестар од Јохан Себастијан Бах, Концерт за виолончело и гудачки оркестар во B-dur од Бекерини, Суита бр. 6 од Арканџело Корели
Учесници:
Камерен ансамбл на РТС; диригент: Олдржих Пипек; Костадин Кирков - виолина; Стојан Докузов - обоа; Маријан Јербиќ - виолончело; Љубомир Господинов - виолина

Клучни зборови:
1974 Арканџело Корели Бекерини Јохан Себастијан Бах Камерен ансамбл на РТС Концерт за виолина Концерт за виолончело и гудачки оркестар во B-dur Костадин Кирков Љубомир Господинов Маријан Јербиќ обоа и гудачки оркестар Олдржих Пипек Охридско лето Стојан Докузов Суита бр. 6 Токата Фрескобалди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат