Наслов:

НЕСИГУРНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА


Објавено на: 24.07.1974
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9879 | Страна: 8

Програма:
„Пинтарикијана“ од Папандопуло, Концерт за виолончело од Антонио Вивалди, Стари арии и танци од Оторино Респиги, Симфонија Кончертанте од Детерсдоф и Дивертименто за гудачи од Бела Барток.
Учесници:
Загрепски солисти, Хрватска; Сречко Прашељ - виолончело; Иван Мимоходек - виола; Стјепан Синери - контрабас

Клучни зборови:
Охридско лето Детерсдоф Дивертименто за гудачи Загрепски солисти 1974 Сречко Прашељ Иван Мимоходек Антонио Вивалди Стјепан Синери Оторино Респиги Пинтарикијана Бела Барток Концерт за виолончело Димитрије Бужаровски Стари арии и танци Папандопуло Симфонија Кончертанте

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат