Наслов:

УСЕТ ЗА ЗАЕДНИЧКИ НАСТАП


Објавено на: 18.07.1974
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9873 | Страна: 8

Програма:
Гудачки квартет во B-dur оп. 18 бр. 6 од Лудвиг ван Бетовен, Квартет во C-dur оп. 43 од Хелер, Квартет во C-dur оп. 96 од Антонин Дворжак
Учесници:
Гудачки квартет „Кекрет“, Германија

Клучни зборови:
1974 Гудачки квартет Кекрет Гудачки квартет во B-dur оп. 18 бр. 6 Квартет во C-dur оп. 43 Хелер Квартет во C-dur оп. 96 Лудвиг ван Бетовен Антонин Дворжак Димитрије Бужаровски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат