Наслов:

ЗНАЧАЈНО ОСТВАРУВАЊЕ


Издадено на: 13.07.1974
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9899 | Страна: 8

Програма:
Кармина де мортиус од Р. Тврдовски, Стабат матер од К. Пендерецки, Три лауди од Ј. Фотек, Камерна музика од Р. Буковски, Надеж од А. Кошевски, Осмата етида од Т. Натансон
Учесници:
Хор на Радио Вроцлав, Полска; диригент: Станислав Круковски

Клучни зборови:
1974 Буковски Камерна музика Кармина де мортиус Кошевски Надеж Натансон Осмата етида Охридско лето Пендерецки Сотир Голабовски Стабат матер Станислав Круковски Тврдовски Три лауди Фотек Хор на Радио Вроцлав

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат