Наслов:

УБАВО ДОЖИВУВАЊЕ


Издадено на: 30.06.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 9855 | Страна: 12

Програма:
Балет „Легенда за љубовта“ од Ариф Меликов
Учесници:
балетски солисти: Елица Шаревска, Јагода Сланева, Тони Шулевски, Марин Црвенов, Екрем Хусеин; вокални солисти: Болеслав Потиш и Ѓоко Николовски; Љупчо Соколов - виола; диригент: Фимчо Муратовски

Клучни зборови:
1974 Ариф Меликов Болеслав Потиш Ѓоко Николовски Екрем Хусеин Елица Шаревска Јагода Сланева Јелица Тодорчевска Легенда за љубовта Љупчо Соколов Марин Црвенов Тони Шулевски Фимчо Муратовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат