Наслов:

МЛАДИ БАЛЕТСКИ НАДЕЖИ


Објавено на: 28.06.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 9853 | Страна: 8

Програма:
Фрагменти од балетите „Жизел“, „Лебедово езеро“ и „Дон Кихот“.
Учесници:
солисти од Средното балетско училиште во Скопје: Зоица Пуровска, Марите Шоштарко, Мирослав Давидовски, Дончо Велковски, Елена Спасовска

Клучни зборови:
Јелица Тодорчевска 1974 Средно балетско училиште Скопје Зоица Пуровска Марите Шоштарко Мирослав Давидовски Дончо Велковски Елена Спасовска Дон Кихот Лебедово езеро Жизел

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат