Наслов:

СЕКОЈДНЕВНА ПРЕТСТАВА


Објавено на: 28.05.1974
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 3406 | Страна: 6

Програма:
Опера „Боеми“ од Џакомо Пучини
Учесници:
солисти од Загрепската опера: Адалберто Матешиќ, Златко Фоглар, Борис Вајда, Миленко Грозданиќ, Блаженка Милиќ, Елена Христова; диригент: Јован Шајновиќ, Хрватска

Клучни зборови:
Миленко Грозданиќ Елена Христова Мајски оперски вечери 1974 Златко Фоглар Адалберто Матешиќ Борис Вајда Владо Чучков Блаженка Милиќ Боеми Џакомо Пучини

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат