Наслов:

„ОНЕГИН“ СО СОЛИСТИ ОД СОФИСКАТА ОПЕРА


Издадено на: 24.05.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 9817 | Страна: 10

Програма:
Опера „Евгениј Онегин“ од Петар Илич Чајковски
Учесници:
солисти од Софиската опера: Благовеста Карнобатлова, Александра Милчева, Никола Василев, Петко Маринов, Димитар Петков, Кирил Ѓулгеров; диригент: Иван Маринов

Клучни зборови:
1974 Александра Милчева Благовеста Карнобатлова Димитар Петков Евгениј Онегин Иван Маринов Јелица Тодорчевска Кирил Ѓулгеров Мајски оперски вечери Никола Василев Петар Илич Чајковски Петко Маринов

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат