Наслов:

НЕСООДВЕТНА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ЕВГЕНИЈ ОНЕГИН


Издадено на: 24.05.1974
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 3403 | Страна: 6

Програма:
Опера „Евгениј Онегин“ од Петар Илич Чајковски
Учесници:
солисти од Софиската опера: Димитар Петков, Александрина Милчева, Петко Маринов, Никола Василев, Благовеста Карнобатлова, Кирил Дулгеров; диригент: Иван Маринов, Бугарија

Клучни зборови:
1974 Александрина Милчева Благовеста Карнобатлова Владо Чучков Димитар Петков Евгениј Онегин Кирил Дулгеров Мајски оперски вечери Никола Василев Петар Илич Чајковски Петко Маринов

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат