Наслов:

ЖИЗЕЛ-ВИСТИНСКО УМЕТНИЧКО ДОЖИВУВАЊЕ


Издадено на: 22.05.1974
Автор: Милица Маравиќ
Периодика: Вечер
Број: 3401 | Страна: 7

Програма:
Балет „Жизел“ од Адолф Адам
Учесници:
солисти: Душка Сифниос, Раде Вучиќ, Душан Симиќ, Магдалена Јанева, Лидија Пилипенко; диригент: Ангел Шурев

Клучни зборови:
1974 Адолф Адам Душан Симиќ Душка Сифниос Жизел Лидија Пилипенко Магдалена Јанева Мајски оперски вечери Милица Маравиќ Раде Вучиќ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат