Наслов:

ЧУДЕСЕН ВЕЗ ОД ЧЕКОРИ


Објавено на: 22.05.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 9815 | Страна: 10

Програма:
Балет „Жизел“ од Адолф Адам
Учесници:
солисти од Белградскиот балет: Душка Сифниос, Раде Вучиќ, Магдалена Јанева, Душан Симиќ, Лидија Пилипенко; диригент: Ангел Шурев; останати солисти: Тони Шулевски

Клучни зборови:
Жизел Магдалена Јанева Тони Шулевски Адолф Адам Мајски оперски вечери Јелица Тодорчевска 1974 Душка Сифниос Раде Вучиќ Душан Симиќ Ангел Шурев Лидија Пилипенко

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат