Наслов:

ПРИЈАТНО ИЗНЕНАДУВАЊЕ


Издадено на: 21.05.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 9814 | Страна: 9

Програма:
Опера „Севилскиот берберин“ од Џоакино Росини
Учесници:
солисти од Љубљанска опера: Ладко Корошец, Соња Хочевар, Иван Санцин, Јуриј Реја, Марчел Острашевски; останати солисти: Славка Михајлова; Машки хор при МНТ; диригент: Миливој Шурбек, Словенија

Клучни зборови:
1974 Иван Санцин Јелица Тодорчевска Јуриј Реја Ладко Корошец Мајски оперски вечери Марчел Острашевски Машки хор при МНТ Миливој Шурбек Севилскиот берберин Славка Михајлова Соња Хочевар Џоакино Росини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат