Наслов:

БОГАТА КОНЦЕРТНА ДЕЈНОСТ, САЛОНОТ 19,19


Издадено на: 19.05.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 9812 | Страна: 12

Учесници:
солисти од Брно: Јиндра Покорна, Јозеф Веверка, Владимир Крејчик; солисти од Белград: Жарко Цвејиќ и Велизар Максимовиќ; диригент: Вацлав Носек, Чешка; останати солисти: Евдокија Доброхотова, Станко Липша, Ана Липша-Тофовиќ, Драган Шојлев, Јоана Петрова-Јакимовска, Шиме Луцин

Клучни зборови:
19 1974 Билјана Гаврлиска Велко Тодевски Весна Петрушевска Властимир Николовски Душка Тасевска Ѓорѓи Божиков Јагода Наумова Јасминка Чакар-Георгиева Јелица Тодорчевска Кирил Македонски Киро Божиновски Концертна дејност Љубомир Бранѓолица Љупка Хаџи-Георгиева Марија Заложник-Докузова Милица Шперовиќ Михајло Докузов Ратка Димитрова Румен Димитров Салон 19 Стела Слејанска Татјана Бајжељ-Шопова

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат