Наслов:

УСПЕШНО ГОСТУВАЊЕ


Објавено на: 18.05.1974
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 3398 | Страна: 12

Програма:
Опера „Продадена невеста“ од Беджих Сметана
Учесници:
солисти од Чешка и Србија: Јиндра Покорна, Владимир Крејчик, Јосеф Веверка, Жарко Цвеиќ, Велизар Марковиќ; диригент: Вацлав Носек

Клучни зборови:
Владо Чучков Беджих Сметана Продадена невеста Жарко Цвеиќ Мајски оперски вечери 1974 Јиндра Покорна Владимир Крејчик Јосеф Веверка Велизар Марковиќ

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат