Наслов:

ИСПОЛНЕТИ ОЧЕКУВАЊА


Издадено на: 16.05.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 9809 | Страна: 9

Програма:
Опера „Мадам Батерфлај“ од Џакомо Пучини
Учесници:
солисти од Сараевската опера: Милица Зечевиќ-Буљубашиќ, Блага Видец, Сеад Буљубашиќ, Борислав Александров; диригент: Иван Штајцер, БиХ

Клучни зборови:
1974 Блага Видец Борислав Александров Иван Штајцер Јелица Тодорчевска Мадам Батерфлај Мајски оперски вечери Милица Зечевиќ-Буљубашиќ Сеад Буљубашиќ Џакомо Пучини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат