Наслов:

БОРИС ТАНАСКОВ – НОВО ИМЕ ВО МУЗИЧКАТА РЕПРОДУКЦИЈА


Издадено на: 08.05.1974
Автор: Ристо Аврамовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9801 | Страна: 10

Програма:
Три лирски слики за флејта и гудачи од Тома Прошев, Адаџо од Семјуел Барбер, Серенада за гудачки оркестар оп. 5 од Е. Сухоњ, Концерт за кларинет и оркестар од К. Килзен
Учесници:
Камерен ансамбл на РТС; диригент: Олдржих Пипек; Киро Божиновски - флејта; Борис Танасков - кларинет

Клучни зборови:
1974 Адаџо Борис Танасков Е. Сухоњ К. Килзен Камерен ансамбл на РТС Киро Божиновски Концерт за кларинет и оркестар Олдржих Пипек Ристо Аврамовски Семјуел Барбер Серенада за гудачки оркестар оп. 5 Тома Прошев Три лирски слики за флејта и гудачи

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат