Наслов:

ПРОДУХОВЕНА РЕЦИТАЦИЈА


Издадено на: 05.05.1974
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9798 | Страна: 8

Програма:
Сонати од Доменико Скарлати во A-dur и F-dur, Прв став од Сонатата оп. 27 бр. 2 во cis-moll „Месечева“ од Лудвиг ван Бетовен
Учесници:
Људмила Лисина - рецитатор, СССР; Загорка Саблик - пијано

Клучни зборови:
1974 Доменико Скарлати Загорка Саблик Лудвиг ван Бетовен Људмила Лисина Месечева Соната оп. 27 бр. 2 во cis-moll Сотир Голабовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат