Наслов:

ИНТЕРЕСНА МУЗИЧКА ПРИРЕДБА


Издадено на: 28.04.1974
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9793 | Страна: 8

Програма:
Соната во B-dur КВ 281 од Волфганг Амадеус Моцарт, Балада од Властимир Николовски, 6 интермеца од Роберт Шуман, Соната бр. 8 од Сергеј Прокофјев
Учесници:
Велислава Палачорова-Поповска - пијано

Клучни зборови:
1974 6 интермеца Балада Велислава Палачорова-Поповска Властимир Николовски Волфганг Амадеус Моцарт Роберт Шуман Сергеј Прокофјев Соната бр. 8 Соната во B-dur КВ 281 Сотир Голабовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат