Наслов:

МАШКИ ТЕМПЕРАМЕНТ И НЕЖЕН ЛИРИЗАМ


Издадено на: 21.04.1974
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9786 | Страна: 14

Програма:
Соната во d-moll од Џиминиани, Соната во Es-dur бр. 1 од Пол Хиндемит, Соната во D-dur оп. 87 од Гречанин, Соната бр. 3 од Едвард Григ, Романса од Мачавариани, Импровизации од Гарнер, Цигански напеви од Пабло де Сарасате.
Учесници:
Игор Политковски - виолина, Евгениј Епштејн - пијано

Клучни зборови:
1974 Гарнер Гречанин Евгениј Епштејн Едвард Григ Игор Политковски Импровизации Мачавариани Пабло де Сарасате Пол Хиндемит Романса Соната бр. 3 Соната во D-dur оп. 87 Соната во d-moll Соната во Es-dur бр. 1 Сотир Голабовски Цигански напеви Џиминиани

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат