Наслов:

МАКОТРПЕН ТРУД-ВРЕДЕН ЗА ПОЧИТ


Издадено на: 29.03.1974
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9763 | Страна: 10

Програма:
Сонати од Луиџи Керубини и Лудвиг ван Бетовен, Концертно рондо од Волфганг Амадеус Моцарт, Варијации на тема на француска народна песна од Дипа, Профан танц и Скерцандо од Анри Томази, Виланела од Пол Дика.
Учесници:
Михајло Докузов - хорна; Марија Докузова - пијано

Клучни зборови:
1974 Анри Томази Варијации на тема на француска народна песна Виланела Волфганг Амадеус Моцарт Дипа Концертно рондо Лудвиг ван Бетовен Луиџи Керубини Марија Докузова Михајло Докузов Пол Дика Профан танц Скерцандо Сонати Сотир Голабовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат