Наслов:

УСПЕШЕН РАЗВОЈ


Издадено на: 19.03.1974
Автор: Ристо Аврамовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9753 | Страна: 8

Програма:
Дела од Аркадел, Пазера, Ј.Д. Пре (Mille Reere), Галус, Веки, Донати, Маренцо, Монтеверди, Морлеј, Вивалди (Глорија).
Учесници:
Хор и камерен ансамбл на РТС; диригент: Драган Шуплевски; Ана Липша-Тофовиќ - сопран; Искра Божиновска-Савин - сопран

Клучни зборови:
1974 Mille Reere Ана Липша Тофовиќ Аркадел Веки Вивалди Галус Глорија Донати Драган Шуплевски Искра Божиновска-Савин Маренцо Монтеверди Морлеј Пазера Пре Ристо Аврамовски Хор и камерен ансамбл на РТС

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат