Наслов:

ВОНРЕДНА ТЕХНИКА И СМИСЛА ЗА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА


Издадено на: 02.03.1974
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9736 | Страна: 10

Програма:
Симфониски етиди оп. 13 од Роберт Шуман, Соната од Родион Шчедрин, Соната бр. 5 оп. 53 од Александар Скрјабин, Мефисто валс од Франц Лист
Учесници:
Николај Петров - пијано, СССР

Клучни зборови:
1974 Александар Скрјабин Мефисто валс Николај Петров Роберт Шуман Родион Шчедрин Симфониски етиди оп. 13 Соната Соната бр. 5 оп. 53 Сотир Голабовски Франц Лист

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат