Наслов:

ДИСХАРМОНИЈА ВО ОРГАНИЗАЦИЈАТА


Објавено на: 02.03.1974
Автор: Ристо Аврамовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9736 | Страна: 10

Програма:
Предигра „Ромео и Јулија“ од Петар Илич Чајковски, Концерт за пијано бр. 5 „Императоре“ од Лудвиг ван Бетовен, Концерт за виолина и оркестар во D-dur од Петар Илич Чајковски
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Миодраг Јоноски; Стела Слејанска-Стојанова - пијано; Благоја Димчевски - виолина

Клучни зборови:
Благоја Димчевски Лудвиг ван Бетовен Концерт за пијано бр. 5 Императоре Ромео и Јулија Петар Илич Чајковски Македонска филхармонија Концерт за виолина и оркестар во D-dur Ристо Аврамовски 1974 Миодраг Јоноски Стела Слејанска-Стојанова

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат