Наслов:

СТАНДАРДНА РЕАЛИЗАЦИЈА


Издадено на: 27.02.1974
Автор: Ристо Аврамовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9733 | Страна: 9

Програма:
Три композиции за гудачки оркестар од Алојз Среботњак, Концерт за пијано и гудачки оркестар од Јозеф Хајдн, „Озарена ноќ“ оп. 4 од Арнолд Шенберг
Учесници:
Камерен ансамбл на РТС; диригент: Олдржих Пипек; Оливера Ѓурѓевиќ - пијано

Клучни зборови:
1974 Алојз Среботњак Арнолд Шенберг Јозеф Хајдн Камерен ансамбл на РТС Концерт за пијано и гудачки оркестар Озарена ноќ оп. 4 Олдржих Пипек Оливера Ѓурѓевиќ Ристо Аврамовски Три композиции за гудачки оркестар

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат