Наслов:

ШКОЛСКО МУЗИЦИРАЊЕ


Издадено на: 16.02.1974
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9722 | Страна: 10

Програма:
6 Сонати од Волфганг Амадеус Моцарт: F-dur К. 55, C-dur К. 56, F-dur К. 57, Es-dur К. 58, c-moll К. 59, e-moll К. 60
Учесници:
Драгутин Богосавлевиќ - виолина, Србија; Нада Богосављевиќ - пијано, Србија

Клучни зборови:
1974 Волфганг Амадеус Моцарт Драгутин Богосавлевиќ Нада Богосављевиќ Соната Сотир Голабовски

Оригинален извадок: