Наслов:

ОДНЕГУВАНО ЧУВСТВО ЗА РИТАМ


Издадено на: 16.02.1974
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9722 | Страна: 10

Програма:
Соната во B-dur КВ 333 од Волфганг Амадеус Моцарт, Хроматска фантазија и фуга од Јохан Себастијан Бах, Балада бр. 2 во F-dur од Фредерик Шопен, Фантазија во G-dur од Франц Шуберт
Учесници:
Милица Шперовиќ - пијано

Клучни зборови:
1974 Балада бр. 2 во F-dur Волфганг Амадеус Моцарт Јохан Себастијан Бах Милица Шперовиќ Соната во B-dur КВ 333 Сотир Голабовски Фантазија во G-dur Франц Шуберт Фредерик Шопен Хроматска фантазија и фуга

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат