Наслов:

ГЕРШВИНОВА ВЕЧЕР


Издадено на: 16.02.1974
Автор: Ристо Аврамовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9722 | Страна: 10

Програма:
Рапсодија во сино и Концерт за пијано и оркестар од Џорџ Гершвин, „Веселите жени од Виндзорски“ од Ото Николај
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски; Бранко Сепчиќ - пијано, Хрватска

Клучни зборови:
1974 Бранко Сепчиќ Веселите жени од Виндзорски Концерт за пијано и оркестар Македонска филхармонија Ото Николај Перо Петровски Рапсодија во сино Ристо Аврамовски Џорџ Гершвин

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат