Наслов:

ДВЕ КОНЦЕРТНИ СОГЛЕДУВАЊА


Издадено на: 02.02.1974
Автор: Ристо Аврамовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9708 | Страна: 10

Програма:
Соната од К. Дилман, „Валчек“ од Сергеј Кусевитцки, „Екстреми“ од Лајош Монтаг, „Романса“ од Лудвиг ван Бетовен Сонати од Карл Марија фон Вебер и Златан Вауда, Композиција за соло кларинет од Х. Сугермајстер
Учесници:
Велко Тодевски - контрабас; Рајмонд Ликиќ - кларинет, БиХ; Изолда Анброшиќ-Милашевиќ - пијано, БиХ

Клучни зборови:
1974 Валчек Велко Тодевски Дилман Екстреми Златан Вауда Изолда Анброшиќ-Милашевиќ Карл Марија фон Вебер Композиција за соло кларинет Лајош Монтаг Лудвиг ван Бетовен Рајмонд Ликиќ Ристо Аврамовски Романса Сергеј Кусевитцки Соната Сугермајстер

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат