Наслов:

ГОЛЕМО УМЕТНИЧКО ИМЕ


Издадено на: 25.01.1974
Автор: Ристо Аврамовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9700 | Страна: 8

Програма:
Концерт за виолина и оркестар од Александар Глазунов, Симфонија бр. 4 од Јоханес Брамс
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски; Ирина Бочкова - виолина, СССР

Клучни зборови:
1974 Александар Глазунов Ирина Бочкова Јоханес Брамс Концерт за виолина и оркестар Македонска филхармонија Перо Петровски Ристо Аврамовски Симфонија бр. 4

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат