Наслов:

БАРИТОН СО ВОНРЕДНИ ГЛАСОВНИ МОЖНОСТИ


Издадено на: 23.01.1974
Автор: Ристо Аврамовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9698 | Страна: 8

Програма:
„Двојник“ од Франц Шуберт, „Видмунг“ од Роберт Шуман, „Ден на мртвите“ и „Сон низ мракот“ од Рихард Штраус, „Дубровнички епитаф“ од Душан Трбојевиќ, „Додека те оставам, о ќерко“ од Волфганг Амадеус Моцарт, како и песни од Рихард Вагнер, Јаков Готовац и Ловро Зупановиќ.
Учесници:
Златко Фоглар - баритон, Хрватска; Димитрије Бужаровски - пијано

Клучни зборови:
1974 Видмунг Волфганг Амадеус Моцарт Двојник Ден на мртвите Димитрије Бужаровски Додека те оставам Дубровнички епитаф Душан Трбојевиќ Златко Фоглар Јаков Готовац Ловро Зупановиќ о ќерко Ристо Аврамовски Рихард Вагнер Рихард Штраус Роберт Шуман Сон низ мракот Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат