Наслов:

УСПЕШНО ОСТВАРУВАЊЕ


Издадено на: 05.01.1974
Автор: Ристо Аврамовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9680 | Страна: 8

Програма:
Серенада за гудачи од Дане Шкерл, Концерт за пијано и оркестар бр. 2 во g-moll од Камиј Сен-Санс, Симфонија бр. 2 од Јоханес Брамс
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Само Хубад; Снежана Органџиева - пијано

Клучни зборови:
1974 Дане Шкерл Јоханес Брамс Камиј Сен-Санс Концерт за пијано и оркестар бр. 2 во g-moll Македонска филхармонија Ристо Аврамовски Само Хубад Серенада за гудачи Симфонија бр. 2 Снежана Органџиева

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат