Наслов:

КРЕАЦИЈА ШТО СЕ ОЧЕКУВАШЕ


Издадено на: 23.05.1972
Автор: Гордана Бачоска
Периодика: Вечер
Број: 2788 | Страна: 9

Програма:
Опера „Дон Карлос“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти од Софија: Никола Ѓузелов, Љубомир Бодуров, Никола Василев, Николај Стоилов, Јулија Винер-Чепишева, Адриана Стаменова; диригент: Атанас Маргаритов, Бугарија

Клучни зборови:
1972 Адриана Стаменова Атанас Маргарито Гордана Бачоска Дон Карлос Јулија Винер-Чепишева Љубомир Бодуров Никола Василев Никола Ѓузелов Николај Стоилов Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат