Наслов:

МЕЛОДИОЗНАТА ПЕСНА НА ГРЦИЈА


Издадено на: 20.12.1964
Автор: Ѓоко Георгиев
Периодика: Нова Македонија
Број: 6530 | Страна: 7

Програма:
Грчка забавна музика
Учесници:
Нана Мускури, Алики Вујуклаки, Мери Ло, Надја Костандопуло, Јована, Сотос Панагопулос, Тонис Марудас, Јанис Бојаџис, Николаки Номикос, трио „Гитара“ и други.

Клучни зборови:
1964 Алики Вујуклаки гитара Ѓоко Георгиев Јанис Бојаџис Јована Мери Ло Надја Костандопуло Нана Мускури Николаки Номикос Сотос Панагопулос Тонис Марудас Фестивал на грчка забавна музика

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат