Наслов:

ОПЕРАТА „ДОН КАРЛОС“


Издадено на: 07.04.1963
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5916 | Страна: 8

Програма:
Операта „Дон Карлос“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти: Методија Илиевски, Марио Ѓуранец, Гога Трајанов, Благој Петров - Караѓуле, Коста Шуваковиќ, Марија Скалова, Милка Ефтимова, Станко Липша, Марија Кристо; Ино Перишиќ - диригент

Клучни зборови:
1963 Благој Петров Караѓуле Владо Чучков Гога Трајанов Дон Карлос Ино Перишиќ Коста Шуваковиќ Марија Кристо Марија Скалова Марио Ѓуранец Методија Илиевски Милка Ефтимова Станко Липша Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат