Наслов:

ВЕРДИЕВИОТ „ДОН КАРЛОС“ НА СКОПСКАТА СЦЕНА


Објавено на: 30.03.1963
Автор: Драгослав Ортаков
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Опера „Дон Карлос" од Џузепе Верди.
Учесници:
Методија Илиевски, Марија Скаловска, Марио Ѓуранец, Гога Трајанов, Милка Ефтимова, Благој Петров-Караѓуле, Коста Шуваковиќ, Марија Кристо, Станко Липша, Артур Сурмејан; диригент: Ино Перишиќ

Клучни зборови:
Артур Сурмејан Марија Скаловска Марио Ѓуранец Драгослав Ортаков Благој Петров Караѓуле Станко Липша Милка Ефтимова Коста Шуваковиќ Дон Карлос Радио Скопје 1963 Ино Перишиќ Гога Трајанов Методија Илиевски Марија Кристо Џузепе Верди

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат