Наслов:

„ЛАЈТ“ ВАРИЈАНТА НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

кон концертот на македонската филхармонија

Објавено на: 04.10.2012
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Ј. Пахелбел: Канон ин Де, А. Вивалди: Концерт за виолина и оркестар во А мол, Концерт за виолина и оркестар во Де дур, Ј. Хајдн: Симфонија бр. 94
Учесници:
Македонска филхармонија, Борјан Цанев, Емилио Перцан

Клучни зборови:
Концерт за виолина и оркестар во a-moll Пахелбел Хајдн Канон ин Де Вивалди Симфонија бр. 94 Концерт за виолина и оркестар во D-dur Марко Коловски Борјан Цанев Емилио Перцан Македонско радио - Радио Скопје 2012 Македонскa филхармонија

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат