Наслов:

ГРАНДИОЗЕН КРАЈ СО РИХАРД ШТРАУС

македонските филхармоничари во акција

Објавено на: 16.02.2012
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
К. Дебиси: „Попладнето на еден фаун“, М. Равел: Концерт за пијано и оркестар, Р. Штраус: Оркестарска суита од операта „Кавалер со роза“
Учесници:
Македонска филхармонија, Емил Табаков, Пламена Мангов,

Клучни зборови:
Попладнето на еден фаун Марко Коловски Емил Табаков Македонско радио - Радио Скопје 2012 Македонскa филхармонија Пламена Мангов Концерт за пијано и оркестар Оркестарска суита Дебиси Кавалер со роза Штраус Равел

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат