Наслов:

НАДВОР ОД ВООБИЧАЕНИТЕ „ШИНИ“

филхармоничарите со невообичаена програма

Објавено на: 17.01.2012
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
А. Пејовски: „ОоПАа ИХА“ временски калеидоскоп, Н. Росауро: Концерт за вибрафон иоркестар, Џ. Кејџ: „4.33“, Д. Шостакович: Џез суита бр. 2
Учесници:
Македонска филхармонија, Борјан Цанев, Атанас Алексов

Клучни зборови:
Шостакович Концерт за вибрафон и оркестар Кејџ 4.33 Марко Коловски Џез суита бр. 2 Борјан Цанев Македонско радио - Радио Скопје 2012 Македонскa филхармонија Атанас Алексов Пејовски ОоПАа ИХА Росауро

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат